/ Allmänt /

Medieproduktion färdigt resultat

Här e min skiss. Som ni ser så vart slut resultatet något heelt annat men jag gjorde massa digitala affisher/varianter på denna i photoshop som jag ska visa snart.
 
iaf, min första tanke med affishen var som ni ser att ha en trappa av böcker upp mot ett träd. Varför jag ville ha så är för att visa att kunskap inte växer på träd, man måste läsa många många böcker för att nå till trädtoppen och för varje bok man läser klättrar man ett steg på stegen/trappan. Och jag tror det är många ungdomar som inte är medvetna om att ju mer man läser desto mer kunskap får man och därför tyckte jag det skulle passa bra in i bibloteket. Dock tycker jag inte det ser ut som en affisch utan mer som någon täkning. Jag vill även att texten ska synnas mer för på skissen sticker den inte ut jämfört med böckerna tillexempel. 
 
här e några digitala skisser/försök till mitt färdiga resultat:
 
 
 
Och här e mitt färdiga resultat...
 
Min idee med denna affish är att jag vill fokusera mycket på ordet kunskap. Hur viktigt det är och att det är nyckeln till allt. därför har jag valt att ha citatet "there´s a hell of a good universe next door. Let´s go." Just för att det bara är att öppna en bok så kommer du in i en annan värld och slipper omvärlden för en stund vilket många undomar tycker är skönt då många kanske har det jobbigt hemma, med kompisar eller i skolan. Påså sätt riktar jag även detta till ungdomar. Också att vi ungdomar kanske ofta står och trampar i samma fotspår och att man av böcker kan lära sig nya saker och få läsa om saker som gör att man ändrar sitt sätt att leva. Man startar ett nytt kapitel i sitt liv och öppnar en dörr till en annan värld man inte trodde existerade. 
 
Varför jag valde att ha öppna blad är just för att det stämmer in väldigt bra med citatet och löven har jag valt för att jag ville ha någon mer detalt och lite fler färger än bara vitt, svart och ljusblått. Jag tycker det gav en liten extra touch till affishen. Varför jag valde mer kalla färger var att jag kom på under vägen att det redan är så varma färger där redan och vill bryta av med något annat. Det tyckte jag inte i början men man kan tydligen ändra sig på vägen. 
 
Det typsnittet valde jag för att jag ville ha ett rätt simpelt där man snabbt och enkelt kunde läsa vad som stod då det är "huvuddelen" i affischen eller vad man ska säga. Därför valde jag även svart eftersom jag vill att texten ska synnas och sticka ut. Det är även därför jag valde att dra ner opaciteten på böckerna just för att jag inte vill ha dom i fokus. 
 
Som ni ser har jag vald att ha bladen/böckerna och texten i mitten just för att jag tycker det är mer stilrent och det passar bättre till en affish tycker jag. Bladen däremot ville jag ha där uppe just för att det ska se ut som att löven faller och inte som att de ligger ner på marken. Jag ville även ha något som gjorde det lite mer lekfullt eller vad man ska säga därför la jag till bladen för annars skulle den vara rätt tom och tråkig.
 
Utvärdering: jag e nöjd med blanningen av stilrent och gammat, att böckerna är i en lite mer gammal touch medan bakgrunden och typsnittet är lite mer undomligt/stilrent. Varför jag har valt att ha det så är för att bibloteket har en lite mer gammeldags känsla och därför ville jag bruta det lite med en mer stilren/undomlig affish. Dock verkade det inte som att min grupp kände så utan dom fick bara en känsla av gammalt och höst (i och med bladen) så jag antar att jag misslyckades med att få fram den känslan jag ville få fram. 
 
min ideè som jag hade från början skulle jag säga både stämmer in bra med slutresultatet men också inte. Tanken med affishen är samma som ideén jag hade från början. Att det ska handla om att böcker leder till kunskap och att mer kunskap kan öppna nya dörrar, nya kappitel i en liv och att det finns många ungdomar som inte vågar öppna nya dörrar för att dom är rädda för vad som ska hända.
 
Det jag inte stämmer in med ideén jag hade från början är hur afishen ser ut utseénde mässigt. Då menar jag färger och mönster blandannat.Jag hade tänkt att ha varmare färger och lite mer stilrena moderna mönster men under vägen ångrade jag mig. 
EJ KLAR!!